Advent v zoo

Zoologická zahrada pro vás připravila dny plné vánoční atmosféry, na programu budou vánoční dílničky, živý betlém i akce pro pejsky.

Všechny děti, které přijdou 5. 12. do zoo, se mohou těšit na mikulášskou nadílku a setkání s kontaktními zvířátky. Navíc budou mít vstup do zoo zdarma. Třetí adventní neděli 11. prosince se uskuteční tradiční adventní akce Živý betlém. Nechejte shon stranou a vychutnejte si chvíle, které i letos můžete prožít zvířatům nablízku v příjemné atmosféře Vánoc, vůně punče a tónů koled. Živý betlém bude letos v podání žáků literárně-dramatického oboru Hodonínské ZUŠ a režii Matěje Mužíka. Poprvé bude betlémská scénka předvedena ve 13.00 a opakovat se bude ve 14.00, v 15.00. Mezi 13. a 16. hodinou budou ve výukovém centru zoo následovat vánoční dílničky. Kouzlo předvánočního domova si tak můžete vytvořit i vlastnoručně vyrobenými ozdobami a zároveň si s dětmi užít společné tvořivé chvíle.

Celý prosinec můžete přinášet dobroty pro naše zvířata a zpříjemnit jim zimní období. přinést můžete napříkald mrkev, jablka, banány, piškoty, sušené ovoce, neslané oříšky, semínka a pečivo. Každoročně také přicházejí do zoo děti z mateřských a prvních tří ročníků základních škol, které ozdobí stromečky v areálu zoo dobrotami pro zvířátka. Odměnou je jim pak procházka zahradou s prohlídkou expozic.

Další rovněž už tradiční akce Vánoce pro psí kamarády se letos uskuteční v termínu od 21. až do 24. prosince. „Navštívit pejsky v útulku můžete denně od 10:00 do 17:00, na Štědrý den do 12:00. Pejsky můžete potěšit i nějakým dárečkem v podobě granulí, konzerv, pamlsků, dek, misek, přípravků proti blechám, oblečků a jiných chovatelských potřeb. Pokud si nebudete jistí výběrem, můžete předem zavolat na útulek a poradit se s chovateli, co je aktuálně potřeba. Největší radost však pejskům uděláte, když některému poskytnete nový domov „doplňuje zooložka Lenka Štursová.

Na Štědrý den se pak bude nadělovat i zvířátkům, v 11.00 proběhne štědrovečerní komentované krmení a předávání dárků.